134faf19 03fc 4e49 8aff 6b076fe696c9

SAP Business ByDesign

Cjelovito ERP rješenje za srednje velike i male tvrtke ili podružnice velikih tvrtki (od 5 do 1000 internih korisnika) koje povezuje sve bitne funkcije poslovanja tvrtke od financija, prodaje, servisne mreže, ljudskih potencijala, nabave, proizvodnje, skladišta, distribucije, upravljanja projektima do analitike i izvješćivanja. SAP Business ByDesign je najmoderniji ERP sustav u oblaku uz koji će se vaša tvrtka razvijati i rasti.

SAP Business ByDesign je cjelovito ERP rješenje za srednje velike i male tvrtke ili podružnice velikih tvrtki, koje imaju od 5 do 1000 internih korisnika ERP-a.

Funkcionalnosti

Ovaj moderni SAP-ov poslovno informacijski sustav pokriva sve ključne segmente poslovanja srednje velikih i malih tvrtki, a sastoji se od sljedećih međusobno integriranih modula:

 • CRM – marketing, prodaja, odnosi s kupcima, servisne aktivnosti
 • Ljudski potencijali
 • Financije, računovodstvo i kontroling
 • Nabava
 • Lanac opskrbe – proizvodnja, skladište i distribucija
 • Upravljanje projektima
 • Analitika i izvješćivanje

Korisnik može odmah implementirati sve module ili započeti s užim opsegom pa kroz vrijeme aktivirati ostale funkcionalnosti.

Više

 

 

Prilagođenost potrebama poslovanja u Hrvatskoj

SAP Business ByDesign je u cijelosti lokaliziran za hrvatsko tržište sa svim funkcionalnostima proizašlim iz zakonom definiranih elemenata poslovanja za tvrtke koje djeluju u Hrvatskoj čime je potpuno prilagođen potrebama poslovanja u Hrvatskoj.

Više

 

Scenarij poslovnih procesa

Velika vrijednost SAP Business ByDesign-a je u scenarijima poslovnih procesa integriranima u sustav. 39 end-to-end poslovnih procesa koji su rezultat najboljih praksi brojnih uspješnih tvrtki iz EU i SAD na raspolaganju su korisnicima sustava i izvrsno su rješenje za tvrtke koje trebaju izgraditi ili redizajnirati svoje poslovne procese.

Više

 

Potrebna infrastruktura

SAP Business ByDesign se koristi kao usluga  u oblaku (softver as a service – SaaS) stoga korisnik ne treba imati vlastitu infrastrukturu (podatkovni centar- serveri, napajanje el. energijom, hlađenje, operativni sustav) za smještaj softvera. Softver je smješten u SAP-ovom podatkovnom centru, korisnik mu pristupa putem Interneta, a u uslugu je uključena cjelokupna infrastruktura i održavanje funkcionalnosti sustava. U korisnikovoj odgovornosti je jedino osiguravanje adekvatnog pristupa Internetu.

 

Implementacija

Implementaciju SAP Business ByDesign rješenja u suradnji s korisnikom provode konzultanti b4b. Pored poznavanja funkcionalnosti SAP Business ByDesign rješenja ključna vrijednost koju b4b donosi korisnicima su vrhunska ekspertna znanja i realno poslovno iskustvo u svakom od poslovnih područja koje pokriva SAP Business ByDesign.

b4b je jedini SAP partner za implementaciju SAP Business ByDesign u Hrvatskoj.

Više

 

 

Trajanje projekta implementacije

Prosječno trajanje projekta implementacije SAP Business ByDesign je 3-4 mjeseca (ovisno o broju modula koji se žele implementirati i organizacijske složenosti tvrtke korisnika). U slučaju užeg opsega tj. manjeg broja modula trajanje implementacije može biti bitno kraće (1,5-2 mjeseca).

 

Održavanje sustava

Usluga korištenja SAP Business ByDesign sustava pored aplikacije i cjelokupne infrastrukture uključuje održavanje funkcionalnosti cjelokupnog sustava. Održavanje sustava uključuje:

 • kontinuirano održavanje funkcionalnosti softvera kako su definirane u projektu implementacije
 • redovno kvartalno osvježavanje softvera s novim unaprijeđenim verzijama (korisnici kontinuirano dobijaju novorazvijene funkcionalnosti)
 • redovne periodične aktivnosti održavanja i obnavljanja cjelokupne infrastrukture
 • za održavanje sustava su odgovorni B4B i SAP.

 

Korisničko sučelje

Korisničko sučelje je vrlo pregledno, intuitivno i moderno. Svaki korisnik ima svoju osobnu radnu okolinu kroz koju pristupa funkcionalnostima i podacima sukladno dodijeljenim pravima.

Više

 

Korištenje na mobilnim uređajima

SAP Business ByDesign je u cijelosti prilagođen korištenju na mobilnim uređajima. U paketu SAP Business ByDesign rješenja dolaze i gotova verzija za mobilne uređaje koja automatski prilagođava i povezuje s centralnim SAP Business ByDesign sustavom korisnika, a nudi brojne funkcionalnosti za svakodnevne poslovne zadatke poput odobravanje transakcija, praćenje KPI i poslovnih izvještaja, upravljanje projektima, unosa podataka o radnom vremenu i putnim troškovima itd.

Više

 

 

Trajanje ugovora

Minimalno trajanje ugovora o korištenju SAP Business ByDesign sustava je jedna godina, a maksimalno trajanje nije određeno.

 

Cijena

SAP Business ByDesign je i cijenom prilagođen potrebama i mogućnostima srednjih i malih tvrtki.
Korisnik SAP Business ByDesign plaća slijedeće:

 • usluge implementacije sustava - jednokratno
 • uslugu korištenja sustava (u koju je uključeno korištenje SAP Business ByDesign softvera, cjelokupna infrastruktura i održavanje svih komponenti sustava) za odgovarajući broj korisnika  - mjesečno za cijelo vrijeme trajanja ugovora

Cijena implementacije ovisi o opsegu rješenja tj. broju implementiranih modula, a cijena mjesečnog najma rješenja ovisi o broju korisnika tj. korisničkih licenci. Kako je s funkcionalnostima tako je i s cijenom SAP Business ByDesign prilagođen potrebama i mogućnostima srednjih i malih tvrtki.

Više