Home / Upravljanje talentima

Upravljanje talentima

Vaši ljudi su vaša najveća investicija. Za većinu tvrtki, oni čine otprilike 50% operativnih troškova. Fokusirajući se na svoje ljude biti ćete u mogućnosti maksimalno iskoristiti investicije u ljude, brinući se da su timovi poravnati, optimizirani i proaktivni, a kada to ostvarite – vi ste u boljem položaju za iskoristiti novu tržišnu priliku i ostati ispred konkurencije.

Samo SuccessFactors pruža potpuno rješenje od zapošljavanja do mirovine u svim procesima upravljanja talentima, te nudi sveobuhvatan sadržaj, kao što su knjižnice vještina i kompetencija, opisi poslova, katalozi ciljeva te pravni sadržaji i sadržaji učenja. Osim sadržaja, SuccessFactors Talent rješenja obuhvaćaju najvažnije skupine funkcionalnosti kao što su uvid u talente, traženje talenata, osnovne funkcionalnosti Jam-a, alat za izradu profila radnog mjesta te SuccessFactors prezentacije – sve što je potrebno za ostvarivanje boljih rezultata od prvog dana.

SuccessFactors rješenje za upravljanje talentima uključuje: zapošljavanje, uvođenje u posao, učenje, performanse i ciljevi, nagrađivanje, te razvoj i nasljeđivanje.

Iako se svako talent rješenje može koristiti samostalno, zajedničkom upotrebom možete postići kontinuirane talent procese, kao što su plaćanje-prema-performansama ili planiranje razvoja zaposlenika.

Ciljevi i perfomanse – Stvorite radnu snagu visokih performansi!

SuccessFactors Ciljevi i Performanse osiguravaju vam detaljne informacije o uspješnosti zaposlenika, koje trebate da biste zadržali, nagradili i razvili svoje najbolje ljude. Inovativne mogućnosti i intuitivno korisničko sučelje jamče usklađene, jasne ciljeve te točne i objektivne procjene talenata.

 • Uskladite ciljeve – Zaposlenici i menadžeri mogu uskladiti pojedinačne ciljeve s poslovnim ciljevima tvrtke.
 • Distribuirajte ciljeve duž cijele organizacije – Postavitestrateškeciljevei distribuirajteih prema timovimaipojedincimazabolje performanse
 • Steknite uvid u status realiziranja ciljeva – Ostvarite maksimalne performanse kontinuiranim praćenjem statusa ciljeva i rezultata pomoću intuitivnih kontrolnih ploča i izvještaja.
 • Provedite relevantno formalno ocjenjivanje (360) – Jednostavne ciljane analize i 360-stupnjeva procjene poboljšavaju uvid u performanse te omogućuju veći angažman zaposlenika i njihovo zadržavanje u kompaniji. Otkrijte vještine, nedostatke kompetencija i motivatore koji utječu na kvalitetu performansi vaših zaposlenika.
 • Kalibrirajte performanse – Intuitivna vizualna usporedba zaposlenika osigurava objektivne procjene temeljene na činjenicama. Efikasno usporedite i analizirajte učinkovitost timova neovisno o njihovoj geografskoj lokaciji, te identificirajte najbolje kadrove.
 • Kreirajte formalne procjene s lakoćom – Pomoćnik u pisanju (Writing Assistant) i savjetnik u edukaciji (Coaching Advisor) pomaže menadžerima kreirati smislene povratne informacije i preporuke za edukaciju.
 • Identificirajte najbolje talente – Usporedite i ocjenjujte zaposlenike pomoću jednakih kriterija kako bi prepoznali talentirane i potencijalne buduće lidere. Procijenite i usporedite svoj tim kroz detaljne kriterije, te analizirajte učinkovitost zaposlenika s „Timskim Ocjenjivačem“.
 • Kontinuirano komunicirajte – Sa SuccessFactors Mobile Touchbase lako možete pratiti probleme i ubrzati rad na prioritetnim projektima.

Brošura za modul ciljeva i performansi – download


Zapošljavanje – privucite, angažirajte i odaberite najbolje kadrove koji će vaš biznis pokrenuti naprijed!

SuccessFactors Zapošljavanje je jedino sveobuhvatno rješenje za zapošljavanje koje vam pomaže u provođenju strateških poslovnih inicijativa koje dovode najbolje talente u vašu organizaciju. Omogućuje vam privući i angažirati najbolje talente, te pomaže pri odabiru i zapošljavanju najboljih kandidata. Za razliku od drugih rješenja, možete se usredotočiti na više od same faze odabira u procesu zapošljavanja. Sa SuccessFactors Zapošljavanjem možete se usredotočiti na bavljenje ne samo s kandidatima, nego i svojim poslovnim partnerima, te provoditi smislene promjene uzduž organizacije.

 • Ciljajte talente koji vam trebaju – Patentirana metodologija SuccessFactors-a osigurava da vaši poslovi dođu pred prave kandidate s pravom porukom u pravo vrijeme.
 • Učinite svoje procese zapošljavanja proaktivnim, a ne reaktivnim – Pojednostavite administrativne poslove tako da se HR administratori mogu usredotočiti na strateške aktivnosti popunjavanja nedostajućih vještina i prepoznavanja budućih potreba rasta.
 • Uskladite zapošljavanje s poslovanjem – Korištenjem analitike možete bolje uskladili metode zapošljavanja i smanjiti potrebno vrijeme i troškove, a istovremeno povećati kvalitetu zapošljavanja.
 • Poboljšajte svoj brand poslodavca – Stvorite vlastiti brendirani portal za karijere i marketinške programe za privlačenje pravih talenata.
 • Povećajte angažman kandidata – primijenite najbolje marketinške prakse za razvoj kandidata, te tako omogućite kadrovicima uštedu vremena i bolje rezultate.
 • Neprimjetno i efikasno uvođenje u posao – Ubrzajte doprinos i angažman novozaposlenih sa SuccessFactors uvođenjem u posao, koji vam pomaže voditi, povezivati i razvijati svoje novozaposlene.
 • Integracija s upravljanjem talentima – Kombinirajte svoje napore u zapošljavanju s planiranjem radne snage – kako biste razvili proaktivne strategije zapošljavanja, ili s učenjem – kako bi smanjili vrijeme do ostvarivanja doprinosa vašeg novog zaposlenika.
 • Provedite višekanalni marketing – Iskoristite tražilice, društvene mreže, tradicionalne portale za poslove, zajednice i druge kanale… s ciljem pronalaska kandidate, gdje god da jesu na Internetu.

Brošura za modul zapošljavanja – download


Nagrađivanje – zadržite svoje najbolje talente… planirajte jasne i precizne budžete!

Naknada zaposlenika je velik trošak – najveći za mnoge tvrtke. Sa SuccessFactors nagrađivanjem možete učinkovito rasporediti ta sredstva kako bi zadržali svoje vrhunske zaposlenike i izbjegli preplaćivanje zaposlenika koji ne postižu rezultate. Pored nagrađivanja za postignute rezultate, možete optimizirati proračune, poboljšati usklađenost i smanjiti greške – što dovodi do boljeg poslovanja i rezultata.

 • Upravljajte nagrađivanjem jednostavno – Intuitivni prilagodljivi procesi za osnovu i varijabilnu plaću imaju jednostavne, točne i slijedive postupke.
 • Eliminirajte pristranost menadžera – Kalibracija na osnovu performansi u cijeloj tvrtki poboljšava pravednost i bolji kontinuitet.
 • Povećajte analitiku s metrikama – Grafički prikazi i izvješća mogu se kombinirati s drugim poslovnim podacima za cjelokupnu analizu naknade zaposlenima.
 • Poboljšajte proračun i usklađenost s propisima – Automatizirano praćenje i izvještavanje osiguravaju isplate u skladu s proračunima i propisima.
 • Osigurajte integritet podataka – Automatski pohranjeni podaci štede vrijeme, smanjuju rizik te osiguravaju usklađenost s propisima.

Brošura za modul nagrađivanja – download


Uvođenje u posao – Smanjite vrijeme do pune produktivnosti za novozaposlene!

Uvođenje u posao je kritični dio strateškog programa upravljanja talentima, ali često nije prepoznat od strane prezaposlenih menadžera koji vjeruju da je to odgovornost ljudskih potencijala. Bez jasne odgovornosti, uz visoku složenost i visoke rizike prilikom uvođenja u posao, novozaposleni često postaju frustrirani i imaju osjećaj da ih se dovoljno ne cijeni. To može dovesti do odlaska novih zaposlenih već u prvoj godini, zanemarenih zaposlenika ili duljeg vremena do pune produktivnosti.

Rješenje tim problemima nalazi se u uvođenju u posao – koje je jednostavno, automatizirano i osobno, s ciljem stvaranja motiviranog i produktivnog člana tima. Kvalitetan proces uvođenja u posao također zahtijeva alat koji uključuje najnovije i najbolje prakse kod uvođenja u posao, te naglašava socijalizaciju zaposlenika.

SuccessFactors uvođenje u posao pomaže u učinkovitoj transformaciji novozaposlenih kadrova u motivirane, odgovorne i produktivne zaposlenike na način da:

 • Usmjerava HR odjel, HR menadžere i novozaposlene kroz sve korake u procesu uvođenja u posao.
 • Povezuje novozaposlene s pravim ljudima i relevantnim sadržajem čak i prije nego što počnu raditi.
 • Ubrzava proces „formiranja“ produktivnih zaposlenika, te im omogućuje da počnu doprinositi i ostvarivati rezultate u rekordnom vremenu.

Sa SuccessFactors uvođenjem u posao dobivate:

 • Poboljšanu učinkovitost i usklađenost procesa zapošljavanja
 • Kraće vrijeme potrebno za konkretan doprinos i rezultate
 • Bolji angažman i zadržavanje novih zaposlenika

Svježi pristup uvođenju u posao

Ono što čini SuccessFactors uvođenje u posao jedinstvenim je strateški pristup. Uvođenje u posao u SuccessFactors-u je ključno polazište za potpuno integrirano upravljanje talentima i predstavlja temelj za uspjeh zaposlenika u svakom području. Osim skupa alata za automatizaciju tijeka rada koji poboljšavaju usklađenost, SuccessFactors uvođenje u posao iskorištava SuccessFactors platformu za povezivanje procesa sa svim ostalim talent procesima, kao što su učenje (formalno i neformalno), postavljanje ciljeva, zapošljavanje i osnovni HR procesi. Umjesto da bude još jedan izolirani HR sustav, uvođenje u posao postaje središte strategije za upravljanje talentima, potičući novozaposlene da što brže doprinose postizanju korporativnih ciljeva.

Uz tradicionalna funkcionalnosti, kao što su obrasci i upravljanje zadacima, SuccessFactors uvođenje u posao pruža i funkcionalnosti koje su fokusirane na to da se novozaposleni osjećaju povezani i informirani od samog početka. Omogućavajući novozaposlenima da se upoznaju i komuniciraju virtualno sa svojim kolegama i prije prvog radnog dana, SuccessFactors poboljšava angažman zaposlenika i zadržavanje novozaposlenih u poduzeću.

Brošura za modul uvođenja u posao – download


Učenje – Transformirajte svoju organizaciju vrhunskim rješenjem za učenje!

SuccessFactors učenje stavlja svoje zaposlenike u središte procesa učenja. Da biste poboljšali svoju konkurentsku prednost i poslovne rezultate, potrebno je „usaditi“ kulturu učenja u vašoj organizaciji. Na taj način poboljšati ćete vještine, stvoriti lidere, smanjiti rizike usklađenosti i učinkovitije angažirati svoje ljude, a sve to pomoću modernog i jednostavnog za korištenje rješenja za upravljanje učenjem.

 • Poboljšajte vještine i produktivnost zaposlenika – Izgradite lidere i otklonite nedostatke u performansama angažiranjem svojih zaposlenika. Istraživanja pokazuju da su angažirani radnici spremniji ostvariti svoje osobne ciljeve i ciljeve tvrtke te su više motivirani i produktivni.
 • Smanjite rizik i osigurajte usklađenost – SuccessFactors učenje može pomoći vašoj organizaciji u usklađenju ciljeva sa Zakonskim regulativama kao što su OSHA, FDA ili HIPAA standardima ili u poštivanju internih kodeksa ponašanja.
 • Kreirajte nastavne planove i programe – Vaši edukacijski planovi unaprijediti će ostvarenje ciljeva, karijere vaših zaposlenika, provedbu planova nasljeđivanja, organizacijski razvoj, te usklađenost individualnih ciljeva s korporativnim ciljevima.
 • Pratite napredak svojih zaposlenika – Implementirajte strategije učenja koji uključuje ispite, ocjene i certifikate.
 • Smanjite troškove i povećajte kvalitetu edukacije – Online infrastrukturom za učenje omogućujete brže i pouzdanije dijeljenje znanja, uz ostvarenje značajnih ušteda.
 • Proširite učenje i izvan vaše organizacije – Vaša organizacija može stvoriti jedinstveno okruženje “prošireno poduzeće” za svoje partnere, klijente, franšize i druge vanjske kontakte. Rezultat: poboljšane performanse podružnice/franšize te razvoj i zadržavanje kupaca i partnera. SuccessFactors Extended Enterprise rješenje uključuje eCommerce mogućnosti za tečajeve i može povećati ROI vašeg rješenja za učenje.
 • Educirajte svoje klijente – Osigurajte obuku vašim kupcima kako bi dobili maksimalnu vrijednost za proizvode i usluge koje su kupili.

Brošura za modul učenja – download


Nasljeđivanje i Razvoj – prepoznajte, razvijte i zadržite najbolje talente u vašoj kompaniji!

U današnjem visoko konkurentnom globalnom tržištu, tvrtke koje kontinuirano razvijaju sljedeće generacije lidera investiraju u svoju budućnost i osiguravaju neupitnu izvrsnost. SuccessFactors Nasljeđivanje i Razvoj pomažu vam prepoznati i razvijati kompetencije zaposlenika potrebne za poboljšanje korporativne snage i postizanje aktualnih poslovnih ciljeva, a istovremeno pomažu u gradnji čvrstih temelja za budući rast. Sa SuccessFactors Nasljeđivanjem i Razvojem možete kreirati strateške procese koji su usklađeni s poslovnim potrebama i pomažu u ostvarenju boljih poslovnih rezultata.

 • Smanjite korporativni rizik – Identificirajte i riješite trenutne i potencijalne nedostatke kompetencija kod svih zaposlenika, s ciljem smanjenja rizika i loših realizacija poslovnih procesa.
 • Osigurajte kontinuitet – Razvojem i održavanjem kompetencija zaposlenika osigurava se kontinuitet kvalificiranih kadrova na kritičnim ulogama unutar organizacije.
 • Iskoristite učinkovite planove nasljeđivanja – Mjerite učinkovitost planova nasljeđivanja i njihovog utjecaja na poslovne rezultate pomoću fleksibilnih izvještaja i kontrolnih ploča.
 • Povećajte angažman zaposlenika – Potaknite zaposlenike da ostvare svoje pune potencijale, unaprijede svoju karijeru i ubrzaju učenje kroz ciljane razvojne planove.

 

Brošura za modul nasljeđivanja i razvoja – download


Top